Hvor ble alle småfuglene av da................Noe av det kosligste jeg vet er småfugler utenfor kjøkkenvinduet mitt....   Vi bor midt inne i skogen, og har naturen tett innpå oss på alle kanter, derfor har jeg da også alltid hatt ett rikt fugleliv utenfor:)  Det kryr...eller skal jeg si...det krydde... med fugler av alle slag, Dompap, kjøttmeis, ja til og med to flaggspetter har hatt tilhold der i hele høst.   For å holde på de, så må man mate jevnt og trutt....

Så tok min bedre halvdel over stell av unger, dyr og hjem her 1. oktober....    Etter det må jeg si det har gått litt nedover med husarbeide, klesvasken og menyutvalget til middag...  Det er greit nok, vi overlever det...   Bikkjene får godt stell, kanskje litt mindre bortskjemte enn før, men godt stell og fine turer får de absolutt...   Småfuglene derimot, de har gått dårlige tider i møte, det ser jeg nå...  I dag har jeg en etterlengtet formiddag hjemme med vesla, mens Ole Johnny er ute og måker snø på hyttene i Kvitfjell.  Det første jeg legger merke til når dagslyset kommer, det er det knusktomme fuglebrette, de tomme foringsautomatene, og den fullstendige mangelen på fettkongler og nøtteposer der ute :o(  

Jeg tar meg ikke tid til å kle på meg engang...jeg hiver meg i ulltøfler og morgenkåpe og rykker ut i 12 minusgrader!!  Det fylles opp i alle kriker og kroker, med fett, med nøtter, med meisboller, solsikkefrø og fuglefrøblanding.... og da jeg senere står innenfor ruta, og gnir varmen tilbake i frostskadde pupper og lår...så kommer de!!   SJOR  SJOR OG ATTER SJOR!! (eller skjære, som noen vil si)  Store, glupske Sjor... og til slutt ett overvektig ekorn!!!   Nå har jeg sittet her og kikket ut i mange timer, og ikke en eneste liten kjøttmeis er å se!!  De har forlatt meg, de har reist til nye foringsplasser, der det sikkert bor snille mennesker som husker å gi de mat hver dag!!  Ikke annenhver uke, slik Ole Johnny påstår at han har gjort :(  Noe jeg mistenker er løgn det også....han har glemt å fore de, det er det han har gjort!!

Så nå går jeg jula i møte uten Dompap..... uten kjøttmeis...  Bare en feit Snipp...eller Snapp ...

Og jeg som til og med har ønsket meg nytt fuglehus til jul av min Svigerinne....   Det blir nok fint !!

                         

HVOR BLE DISSE AV???

                   

AKK OG VEEE!!!!

Det må nevnes tilslutt , at barna har ikke tatt noe skade disse mnd :) De har fått både stell og mat, kjærlighet og omsorg....og vi har da tross alt fått ryddet litt i kjelleren :)

Vi blogges:)


 

12 kommentarer

HegeKristin

08.des.2011 kl.13:08

det bruker å være utfor vinduet vårt også:) katten bruker å sitte i stolen og stirre:p

Sandra ♥

08.des.2011 kl.13:16

Fin blogg!

kommenetere tilbake?

vestlandsfrue

08.des.2011 kl.13:19

Det er så koselig å se på alle fuglene så jeg skjønner at du er lei deg. Håper de finner tilbake før maten blir oppspist av andre.

Ha en fin dag! Klem Tina

Aafkgirl91

08.des.2011 kl.13:22

Det er ingen her heller, merkelig!!!

INGEN!!!

Det er jo noe som er galt en plass.

Fuglene følger jo jordens magnet når de skal tilbake, så kanskje det er noe galt der?

godterikroken

08.des.2011 kl.13:31

hehe.... satt å småflira når jeg leste dette blogginnlegget :) Det minner meg på at jeg må få opp det fuglehuset jeg kjøpte for en stund siden.

Jeg vil også ha dompapp og kjøttmeis utenfor vinduet. Men, ett par feit snipp og snapp hadde sikkert også vært morro å fulgt med på hihi...

Ha en fantastisk flott dag damen :)

nina

08.des.2011 kl.13:48

Stakkars mannen din når han leser dette. Gått nedover med husarbeid og bla bla. Hallo. Er det ikke det viktigste at han tar vare på datter deres? Stakkars. Han gjør vel så godt han kan?
Er koselig med alle de småfuglene og nei vet ikke hvor de er hadde mange utfør soveromsvinduet mitt :)

tantine

08.des.2011 kl.14:02

Har du hengt opp en kvist eller noen greiner like i nærheten av fuglebrettet, så de bevingede har noe å gjemme seg i? Det hjelper :)

Ha en fortsatt topp torsdag!

Kitty

08.des.2011 kl.14:06

Hehe Nina:) Tror min mann kjenner min form for ironi og humor bedre enn de fleste:-))) Tror han kommer til å ta det med fatning :-))

Kitty

08.des.2011 kl.14:08

Tantine: Det var en god ide:)

Hannepaii

08.des.2011 kl.15:02

Du skulle tatt bilde av den feite snappen c: Han hørtes søt ut :D

Mette

08.des.2011 kl.16:04

Du kan komme og sitte ved kjøkkenvinduet mitt...jeg har mange forskjellig arter her....:))

Skriv en ny kommentar

Kitty

Kitty

40, Ringebu

Jeg er en jente på 40 år. Jeg er selvstendig næringsdrivende, og jobber med hytteservice i Kvitfjell og Hafjell. Jeg er gift, har 5 barn og 2 vakre Newfoundlandshunder som heter Barack og Beethoven :)

Blogglisten

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits